نۈرتي آلقسسم بمۈۈضۈعڪ آلجمييل ، نۈرينآا دائمآا
ديسمبر || يوڪي
ديسمبر || يوڪي
لم يعرف العالم طريقة أخرى غير السلق لطهي البيض حتى القرن التاسع عشر حيث عرف العالم طريقة أخرى لطهي البيض بفضل نابليون بونابرت ففي أثناء إحدى رحلاته إلى جنوب فرنسا بصحبة جيشه، قرر أن يأخذ قسطا من الراحة بالقرب من قرية"بيساريس" وأمر طباخه الخاص بإعداد وجبة من الطعام تكفي لإطعام الجيش وفي نفس الوقت تمنحهم طاقة كافية لمواصلة الرحلة ونتيجة لعلم الطاهي بشغف نابليون بالبيض قرر إهداءه طبقا مبتكرا من البيض المخفوق. ولعدم توافر كمية كافية من البيض تكفي لإطعام الجيش طلب الطاهي من نابليون توفير أكبر كمية ممكنة منه فأصدر نابليون أوامره بتجميع كل البيض المتوافر لدى أهالي القرية، وبالفعل قام الطاهي بإعداد قرص ضخم من البيض المخفوق الذي أعجب القائد وجيشه، وسرعان ما انتشرت طريقة الإعداد في جميع أنحاء فرنسا، وأطلقوا عليه اسم"أومليت" وهي كلمة فرنسية تعني"عجة البيض"، ومن فرنسا إلى جميع دول العالم انتقلت طريقة إعداد الأومليت الفرنسي وصارت إحدى الطرق الشائعة واللذيذة لإعداد البيض.
The world did not know a way other than boiling to cook eggs until the nineteenth century, when the world knew another way to cook eggs thanks to Napoleon Bonaparte. During one of his trips to the south of France with his army, he decided to take a rest near the village of "Pissares" and ordered his cook to prepare a meal Enough food to feed the army and at the same time give them enough energy to continue the journey and as a result of the chef's knowledge of Napoleon's passion for eggs, he decided to gift him an innovative dish of scrambled eggs. And due to the lack of sufficient quantity of eggs to feed the army, the chef asked Napoleon to provide the largest possible quantity of it, so Napoleon issued his orders to collect all the eggs available to the people of the village, and the chef actually prepared a huge disk of scrambled eggs that the commander and his army liked, and soon the method of preparation spread throughout all All over France, they called it "omelette", which is a French word meaning "omelette", and from France to all countries of the world, the method of preparing the French omelette moved to one of the popular and delicious ways to prepare eggs.
التعديل الأخير بواسطة المشرف: