- إنضم
- 1 يناير 2014
- رقم العضوية
- 1552
- المشاركات
- 5,921
- مستوى التفاعل
- 7,164
- النقاط
- 930
- أوسمتــي
- 12
- الإقامة
- FantasyCastle
- توناتي
- 1,739
- الجنس
- أنثى
LV
3
يـــا جمــال موضوعك يا قلبـــي ، لا تحرمينا مــن هذا الإبداع
وفي إنتظــار المزيــد منك ج1
وفي إنتظــار المزيــد منك ج1
[TBL="http://store1.up-00.com/2015-06/1434201514321.png"]
[/TBL][TBL="http://store1.up-00.com/2015-06/1434201514522.png"]
كيف حالكم؟ ان شاء الله بخير ي
وكل عام وأنتم بخير بمناسبة قرب شهر رمضان الكريم ياي2
أعاده الله علينا باليمن والبركات
موضوعي باين من العنوان هو السيزر سلاد على طريقتي الخاصة
لأنني من عشاق السلطات فدايمًا بحب أعملها في البيت أحسن ماشتريها جاهزة
طبعًا دورت على طريقة الصوص لأنه هو اللي بيدي الطعم المميز لها
والطريقة بها لمساتي ومجربة ء5
وكمان طريقة تحضير الفراخ مختلفة شوية
بس أنا بحبها بالطريقة ديق4
وقررت أشاركم بها وان شاء الله تجربوها وتعجبكم إب6
صدور فراخ بانية مقطعة صغير
زيت ذرة
ملعقة كبيرة من الكركم
ملعقة صغيرة من السكر
ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود
ملعقة صغيرة من الملح أو على حسب تذوقك
ملعقة صغيرة من الثوم البودرة أو ( ممكن فص ثوم مهروس )
تغسل صدور الفراخ وتضعيها في كيس
وعليها بصل مقطع طرنشات وتترك ساعتين على الأقل
ثم نزيل البصل منها
وعلى نار عالية
نضع الزيت ثم قطع الفراخ في الطاسة
نضع عليها باقي المكونات ( الكركم - السكر - الفلفل الأسود - الملح - الثوم البودرة )
ثم نقلب حتى تأخذ لون
ثم نضع مياه ونسيبها تستوي
(لما المياه تنقص نزود تاني لغاية ما تستوي)
وده شكلها بعد ماستوت
زيت ذرة وعيش
نقطع العيش
نضع الزيت على النار ثم العيش لغاية ما يتحمر
وده شكله قبل وبعد التحمير
أو يمكن وضع العيش يتحمر في الفرن
( أصل الوصفة عيش توست لكن مكنش متوفر عندي فاستبدلته بعيش فينو )
ومبتفرقش كتير في الطعم
2 ملعقة كبيرة خل
3 ملاعق كبيرة مايونيز
ملعقة كبيرة ثوم بودر
ملعقة كبيرة مستردة
ملعقة صغيرة فلفل أسود
2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
4 ملاعق كبيرة جبنة بارميزان مبشورة
في الكبة نضع جميع المكونات بالترتيب
كما هو موضح بالصور
ثم نشغل الكبة وده شكله
وده سُمك الصوص
( يمكن وضع قليل من الملح على حسب التذوق )
نضع خس في طبق
ثم قطع خس صغيرة علشان تكون سهلة في الاكل
ثم قطع العيش المحمص ثم الفراخ
يمكن وضع الصوص على الطبق من فوق والتقليب
أو وضعه في طبق صغير بجانب السلطة علشان كل واحد ياخد منه الكمية اللي يحبها
وده الشكل النهائي
وبالهناء والشفاء
وأتمنى تجربوه وتعطوني أرائكم ي
وأخيرًا خلصت >_<2
الصور شلتني في الرفع (رفعتها أكتر من مرة لغاية ما ظبطت)
لأني مصورة بالتفصيل خطوة خطوة
إلى اللقاء مع وصفات أخرى ان شاء الله
برب0
[/TBL]
التعديل الأخير بواسطة المشرف: