- إنضم
- 3 أبريل 2013
- رقم العضوية
- 73
- المشاركات
- 12,287
- مستوى التفاعل
- 1,018
- النقاط
- 1,240
- أوسمتــي
- 7
- العمر
- 29
- الإقامة
- مـصـ أم الدنيا ــر ♥
- توناتي
- 1,000
- الجنس
- أنثى
LV
1
رد: " البيــتزا"
[TBL="http://im64.gulfup.com/YiC5e7.png"]
[/TBL][TBL="http://im64.gulfup.com/E3hyz7.png"]
[/TBL]
http://cdn.top4top.net/i_0cc1f367bb1.png
الله الله عردودك الحلـــوة ع3 ، ما ننحرم منك يا رب
إسـراء / شهر 7
الله الله عردودك الحلـــوة ع3 ، ما ننحرم منك يا رب
إسـراء / شهر 7
[TBL="http://im64.gulfup.com/YiC5e7.png"]
[/TBL][TBL="http://im64.gulfup.com/E3hyz7.png"]
وعـــليـــكــم الــســـلام ورحــــمة الله وبركـــــاته ~
اهلاً وسهلاً تووولين حبيتي وحشتيني وكل سنة وانتِ طيبة ..
والله مش تتخيلي اد ايه انا فرحت لما شوفت موضوعك بالقسم .. ومش أي موضوع ده موضوع من العيـار الثقيل
البيتزا أحبها مـــوت وأحب أصنعها بنفسي فقط ولا أحب أكلها من برا!
اولاً لأن البيتزا بتاعتي أحسن بمليون مرة من برا .. ثانيًا عشان اضمن المكونات ونظافتها وصلاحيتها
و ماشاء الله وصفتك جميلة والأجمل انكِ دعمتي الشرح بالصور المذهلة ذات الجودة الخارقة >.^..
وكويس انكِ دمجتي الماء الدافئ مع السكر والخميرة في الأول؛ فـ الخميرة كائن حي يتغذي وينشط في هذا الوَسط
لكن اُحذر من درجة حرارة الماء، ألا تكون ساخنة جدًا؛ حتى لا تموت الخميرة
أو باردة أو بحرارة الغرفة وهنا الخميرة لن تنشط؛ بالإضافة ان الماء البـارد يساعد على تيبس العجين وعدم طرواته وليونته !
وانا بقى بخلط السكر والماء الدافئ والخميرة في طبق صغير وأتركهم لمدة 10:15 دقيقة
و أول ما ألاحظ ظهور فقاعيع وعلامات تخمير أروح اضيفهم على الطبق الكبير إللي فيه الدقيق وأقعد أعجن ..
ده بيخلي العجينة تتخمر بشكل أفضل من أنك تتضيفي خليط الخميرة مباشرة على الدقيق وبقية المكونات
وصح انكِ تتدهني العجينة بالزيت لأن ده بيخليها أكثر ليونة وبيمنع تَكون قشرة صلبة غير مرغوب فيها ..
اما المكونات إللي فوق فـ اأنـا بحب أحط شرائح بصل وفلفل وجبنة رومي وصلصة الطماطم السحرية إللي من صنعي وبس
تسلم إيدك على الطرح الرائع والمفيد ومجهودك الطيب يامبدعة .. بجد البيتزا بتاعتك شكلها رائع وفتحتي نفسي اووي
جاري تقيمك، وعاوزين المزيد من وصفات مطبخك ياجميلة
كــــــــل الـــــود والتقـــديــــر
اهلاً وسهلاً تووولين حبيتي وحشتيني وكل سنة وانتِ طيبة ..
والله مش تتخيلي اد ايه انا فرحت لما شوفت موضوعك بالقسم .. ومش أي موضوع ده موضوع من العيـار الثقيل
البيتزا أحبها مـــوت وأحب أصنعها بنفسي فقط ولا أحب أكلها من برا!
اولاً لأن البيتزا بتاعتي أحسن بمليون مرة من برا .. ثانيًا عشان اضمن المكونات ونظافتها وصلاحيتها
و ماشاء الله وصفتك جميلة والأجمل انكِ دعمتي الشرح بالصور المذهلة ذات الجودة الخارقة >.^..
وكويس انكِ دمجتي الماء الدافئ مع السكر والخميرة في الأول؛ فـ الخميرة كائن حي يتغذي وينشط في هذا الوَسط
لكن اُحذر من درجة حرارة الماء، ألا تكون ساخنة جدًا؛ حتى لا تموت الخميرة
أو باردة أو بحرارة الغرفة وهنا الخميرة لن تنشط؛ بالإضافة ان الماء البـارد يساعد على تيبس العجين وعدم طرواته وليونته !
وانا بقى بخلط السكر والماء الدافئ والخميرة في طبق صغير وأتركهم لمدة 10:15 دقيقة
و أول ما ألاحظ ظهور فقاعيع وعلامات تخمير أروح اضيفهم على الطبق الكبير إللي فيه الدقيق وأقعد أعجن ..
ده بيخلي العجينة تتخمر بشكل أفضل من أنك تتضيفي خليط الخميرة مباشرة على الدقيق وبقية المكونات
وصح انكِ تتدهني العجينة بالزيت لأن ده بيخليها أكثر ليونة وبيمنع تَكون قشرة صلبة غير مرغوب فيها ..
اما المكونات إللي فوق فـ اأنـا بحب أحط شرائح بصل وفلفل وجبنة رومي وصلصة الطماطم السحرية إللي من صنعي وبس
تسلم إيدك على الطرح الرائع والمفيد ومجهودك الطيب يامبدعة .. بجد البيتزا بتاعتك شكلها رائع وفتحتي نفسي اووي
جاري تقيمك، وعاوزين المزيد من وصفات مطبخك ياجميلة
كــــــــل الـــــود والتقـــديــــر
[TBL="http://im76.gulfup.com/VCqLOF.png"]
[/TBL]
[/TBL]
التعديل الأخير بواسطة المشرف: