- إنضم
- 1 يناير 2014
- رقم العضوية
- 1552
- المشاركات
- 5,921
- مستوى التفاعل
- 7,164
- النقاط
- 930
- أوسمتــي
- 12
- الإقامة
- FantasyCastle
- توناتي
- 1,739
- الجنس
- أنثى
LV
3
الله يسعد لي قلبكِ اللطيف . موضوعك كتيييييييييير
حبيته و جديد من نوعه . بيتزا بالشوكولاطةة ؟! .
سرّو - سويت .
حبيته و جديد من نوعه . بيتزا بالشوكولاطةة ؟! .
سرّو - سويت .
[TBL="http://www.anime-tooon.com/up/uploads/toon1471707003961.png"]
[/TBL][TBL="http://www.anime-tooon.com/up/uploads/toon1471707664041.png"]
أخباركم أعضاء وزوار انمي تووون الجميل
ان شاء الله كل أموركم تمام
اليوم موضوعي هنا بسبب المسابقة
فكرت اعمل لكم طريقة عجينة للبيتزا وكتغيير عملتها بالشيكولاتة
وطبعًا تقدروا تعملوها حادقة أو تضعوا أي مكونات تحبوها
وان شاء الله تعجبكم
الفهــرس
مقاديــر البيتــزا
مقاديــر الكريمــة
طريقــة الكريمــة
طريقــة البيتــزا
20 رمــزيــة
مقادير البيتزا
4 كوب دقيق جميع الأغراض
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
2 ملعقة كبيرة لبن بودرة
2 ملعقة كبيرة زيت
ملعقة صغيرة ملح
2 كوب ماء للعجن
2 مكعب شيكولاتة أو كما تفضلون
صوص شيكولاتة
مقادير الكريمة
2 ملعفة كبيرة سكر
2 مكعب جبنة كيري
1 ملعقة كبيرة كريمة لباني
هقولكم طريقة الكريمة الاول
1- حطيت السكر وطحنته
2- حطيت السكر والجبنة في طبق وخلطهم مع بعض
3- ثم وضعت الكريمة اللباني وخلطتها وده شكلها
طريقة البيتزا
1- وضعت الدقيق ثم السكر والخميرة واللبن والملح في العجانة كما بالصورة
2- شغلت العجانة لخلط المكونات معًا ودي شكلها
ملاحظة: تشغيل العجانة على السرعة الاولى
3 وضعت الزيت ثم شغلت العجانة للخلط مجددًا كما بالصورة
4- وضعت الماء للعجن كما بالصورة
ملاحظة: تشغيل العجانة على السرعة الاولى
5- عندما تتماسك العجينة كما بالصورة بشغل العجانة على السرعة
الثالثة لمدة 5 دقائق
ملاحظة: لو العجينة كانت سائلة بتزودوا شوية دقيق لغاية ما تتماسك
6- وضعت زيت في الطبق اللي هحفظها فيه علشان تخمر وبغطي الطبق بكيس
بلاستيك وبسيبها 3 ساعات على الاقل أو حتى يتضاعف حجمها
ملاحظة: بحتفظ بيها في مكان دافيء لانه يساعد على التخمير أسرع
واحكم غلق الكيس علشان ميدخلش هواء علشان تتخمر
7- أنا سيبتها 3 ساعات ونص وده شكلها بعد التخمير
وده من قريب
8- باخد جزء من العجينة وارش شوية دقيق على الرخامة علشان افرد
العجينة كما بالصورة
ملاحظة: ممكن تقلبوا صينية كبيرة وتفردوا عليها العجينة لو مش عايزين
تستخدموا الرخامة
9- وضعت زيت في صينية الخبز وادخلتها الفرن على اعلى درجة عندي
ملاحظة: بتسخنوا الفرن قبلها بربع ساعة على اعلى درجة عندكوا
10- ده شكلها بعد الخبز
11- وضعت قطعتين شيكولاتة على العجينة بعد ماستوت ودخلتها الفرن
لمدة 7 دقائق علشان تسيح الشيكولاتة
12- هنا فردت الشيكولاتة بعد ما ساحت
13- وضعت الكريمة اللي حضرتها في البداية كما بالصورة
14 وضعت صوص شيكولاتة
15- حركت الصوص بالشوكة علشان اعمل شكل وكنت مستعجلة
فمطلعتش بالشكل اللي عايزاه بس ان شاء الله معاكم تطلع احسن
وده كان الشكل النهائي
ان شاء الله كان شرحي مفهوم وسلس بالنسبة لكم
وأتمنى تجربوها وتعطوني أرائكم
تحيــاتي
^^ ChaNcY ^^ اح
[/TBL][/TBL]
التعديل الأخير بواسطة المشرف: