وقت الطبخ
ساعة للعجين
ربع ساعة للحشوة
نصف ساعة في الفرن
الكمية تكفي من إربعة أشخاص الى خمسة
Cooking time
An hour for the dough
A quarter of an hour for the filling
Half an hour in the oven
The quantity is enough from four to five people
كوبين ونص دقيق
٢٢٥ جرام زبدة
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة صغيرة ملح
٦ ملاعق كبيرة ماء بارد -مثلج-
Two cups and half a fine
225 grams of butter
A tablespoon of sugar
Teaspoon salt
6 tablespoons cold-ice-water
الحشوة
كوب سكر
ملعقة كبيرة زبده
ملعقة كبيرة عسل
ملعقتين كبيرة قرفة
ملعقة كبيرة نشا
٣ تفاحات
ليمون
The filling
A cup of sugar
A tablespoon of butter
A tablespoon of honey
Two tablespoons of cinnamon
A tablespoon of starch
3 apples
Lemon
نضيف الدقيق والسكر والملح في محضرة الطعام
نخلط قليلاً ثم نضيف الزبدة والماء ثم نخلط حتى يصبح العجين قابل للتشكيل
نجمع العجين ونقوم بوضعه داخل غلاف بلاستيكي ثم يوضع بالثلاجة لمدة ساعة
هنا نبدأ بتحضير الحشوة
في مقلاه ساخنة نضع الزبده ثم السكر ثم العسل ثم قليلًا من الليمون
عندما يتغير اللون الى البني -يتكرمل- نضع القرفة ثم التفاح ونقوم بالخلط
عندما يصبح التفاح طري نقوم بإضافة ملعقة نشا حتى يصبح المزيج لزج
ثم ندع الحشوة تبرد تماماً
بعد ساعة ?
نخرج العجين من الثلاجة ونتركها خارجاً عشر دقائق حتى يسهل فردها
بعد مضي عشر دقائق نقسم العجين الى قسمين احدهما اكير من الآخر
نفرد الجزء الأكبر ونقوم بوضعه على ورق زبده بداخل القالب
ثم نرش قليلاً من النشا حتى يمتص رطوبة الحشوة
نضع الحشوة فوق الطبقة الأولى من العجين
نفرد الجزء الثاني من العجين ونقوم بتقطيعه على شكل قلوب
نقوم بتوزيع القلوب فوق طبقة التفاح -الحشوة-
ندهن القلوب بالحليب والبيض ثم نرش السكر الخشن
ندخل القالب الفرن بدرجة حرارة ١٨٠ لمدة نصف ساعة تقريبًا -المراقبة ضرورية-
عندما تنضج الفطيرة نخرجها وندعها تبرد لمدة ١٥ دقيقة ثم يمكننا تقطيعها وتقديمها
وبالعااااافية
We add flour, sugar and salt in a food processor
Mix a little, then add butter and water, then mix until the dough becomes moldable
We collect the dough and put it inside a plastic wrap, then put it in the refrigerator for an hour
Here we start preparing the filling
In a hot skillet, add butter, sugar, honey, and a little lemon
When the color changes to brown - caramel - put cinnamon, then apple and mix
When the apples are soft, add a tablespoon of starch until the mixture becomes sticky
Then let the filling cool completely
? After hour
Take the dough out of the refrigerator and leave it out for ten minutes so that it can easily spread
After ten minutes, we divide the dough into two parts, one more than the other
Roll out the largest portion and place it on parchment paper inside the mold
Then we sprinkle a little starch until it absorbs the moisture of the filling
We put the filling over the first layer of dough
We roll out the second part of the dough and cut it into hearts
We distribute the hearts over the apple layer - the filling-
Brush the hearts with milk and eggs, then sprinkle with coarse sugar
We put the mold in the oven at a temperature of 180 for about half an hour - monitoring is necessary-
When the pie is done, take it out and let it cool for 15 minutes, then we can cut it and serve it
And well